Nieuwsbrief

Werkgever kan helpen bij schulden op de werkvloer

Maar liefst 75% van de werkgevers heeft wel eens te maken met loonbeslag van een werknemer, zo bleek uit een onderzoek van Nibud. Voor werkgevers betekent dit veel extra werk en dus extra geld. Daarnaast kunnen schulden problemen opleveren op de werkvloer. Nibud is nu een speciale campagne gestart voor werkgevers.

Renate van Mil, opleidingsadviseur bij Nibud en projectleider van de werkgeverscampagne, ervaart dat werkgevers grote behoefte hebben aan informatie over hoe om te gaan met werknemers die schulden hebben. “Loonbeslag kost de werkgever tijd en geld. Daarnaast nemen werknemers met schulden hun problemen vaak mee naar de werkvloer. Zij melden zich bijvoorbeeld ziek, vragen om voorschotten of willen overuren draaien. En veel ernstiger: werknemers met schulden zijn gevoeliger voor fraude en diefstal.”

Maak schulden bespreekbaar
Werkgevers kunnen een belangrijke rol spelen door schulden bespreekbaar te maken, vindt Van Mil. Zo kan een werkgever de werknemer verwijzen naar bijvoorbeeld een budgetteringscursus of, als dat nodig is, naar schuldhulpverlening. Speciaal voor werkgevers heeft Nibud posters ontwikkeld die ze kunnen ophangen op de werkvloer. “De poster zet de werknemer op het spoor van betrouwbare en praktische hulp bij financiële problemen. Op deze manier besteedt de werkgever op een laagdrempelige manier aandacht aan dit onderwerp. De werknemer die zich in de boodschap herkent, kan op zoek naar praktische informatie en tips om met zijn problemen aan de slag te gaan; veilig thuis achter zijn eigen pc.” Nibud heeft namelijk een speciale webpagina ingericht voor deze campagne.

Nibud raadt werkgevers af om hun werknemers geld te lenen: “Als werkgever heb je nooit volledig zicht op de werkelijke situatie,”zegt Van Mil. “Je weet niet welke problemen er nog meer spelen. Bovendien: wil je als werkgever schuldeiser worden?”

Hulpmiddelen moeten passen
Behalve posters stelt Nibud een redactioneel artikel beschikbaar over schulden en hoe daarmee om te gaan. Het artikel is gericht op werknemers en geeft diverse tips om schulden beheersbaar te houden en op te lossen. Werkgevers kunnen het artikel bijvoorbeeld plaatsen in hun personeelsblad. Van dergelijke hulpmiddelen maken werkgevers graag gebruik. Van Mil: “Wij adviseren werkgevers altijd die middelen in te zetten die passen bij de cultuur van hun bedrijf. Staat personeel open voor dergelijke bemoeienis? En hebben ze het nodig?"

In  vervolg op dit project organiseert Nibud komend voorjaar workshops voor werkgevers waarin de werkgever leert hoe hij een schuldsituatie signaleert, en wat hij kan doen aan preventie en ondersteuning. 

Meer informatie