Nieuws

Schuldhulp voor ondernemers, hoe pak je dat aan?

Steeds meer gemeenten bieden schuldhulpverlening aan ondernemers en vergoeden deze dienst. Een goede zaak, stelt Jacqueline Zuidweg in Sociaal Bestek.

In het artikel geeft ze een (historisch) overzicht van schuldhulpverlening aan ondernemers, waarom het belangrijk is om deze doelgroep te helpen en welke ontwikkelingen en trends dat mogelijk maken.


1,2 miljoen huishoudens kampen met problematische schulden. Hieronder bevinden zich maar liefst 340.000 kleine ondernemers. Zij hebben gemiddeld 145.000 euro schulden. Zuidweg stelt dat de oplossing is om ondernemers eerder te helpen en schulden eerder te signaleren. Volgens Zuidweg kan dat ook, omdat het onderwerp bij ondernemers bespreekbaarder is geworden. Onder meer vanwege de campagne van de Kamer van Koophandel met testimonials van bekende Nederlanders.

Ook vindt Zuidweg dat de huidige trend van maatschappelijk verantwoord incasseren prima past om een gezamenlijke oplossing te vinden voor de schulden.

Want bij deze vorm van incasso gaat het niet alleen om het beperken van de schade van de vordering, maar vooral om het tijdig helpen van de klant en daardoor ook behoud van de relatie met de klant.

Lees hier het hele artikel in Sociaal Bestek