Nieuws

Amsterdam start pilot met VraagApp

De gemeente Amsterdam stelt dit jaar VraagApp als pilot beschikbaar aan 400 kwetsbare Amsterdammers. VraagApp is een online platform, waarop mensen snel antwoord op alledaagse vragen krijgen van vrijwilligers. Met de pilot onderzoekt de gemeente of VraagApp de zelfstandigheid van kwetsbare burgers, zoals mensen in de schuldhulpverlening, kan versterken.

Volgens Johan de Vries, beleidsadviseur Zorg bij de gemeente Amsterdam, vinden veel mensen de samenleving ingewikkeld. Ze hebben regelmatig vragen over alledaagse zaken, zoals over schuldhulpverlening. Maar vaak is er niemand die hen daarop direct antwoord kan geven.

Flexibel vrijwilligerswerk

VraagApp werd in 2017 ontwikkeld en is sinds oktober landelijk beschikbaar. De app biedt de mogelijkheid voor flexibel vrijwilligerswerk. Dat is handig voor mensen die iets goeds voor anderen willen doen, maar zich niet voor langere tijd willen binden en/of op vaste tijden beschikbaar moeten zijn. De vrijwilligers kunnen in VraagApp aangeven over welke onderwerpen ze vragen willen beantwoorden. Gebruikers kunnen in VraagApp via tekst of spraak hun vraag stellen en worden vervolgens in chatcontact gebracht met een vrijwilliger.