Nieuws

Overzicht actueel nieuws

22.08

Digitaal communiceren bewindvoerders en rechtbank komt dichterbij

Het nieuwe digitale systeem waarmee de rechtbanken toezicht gaan houden op bewindszaken komt steeds dichterbij. Dat meldt de nieuwsbrief van Branchevereniging PBI. Als alles goed gaat kunnen alle rechtbanken voor het einde van het jaar starten met het nieuwe Toezicht-systeem en stapsgewijs professionele bewindvoerders aansluiten om gegevens uit te wisselen.

→ lees dit bericht
10.08

Clustering rijksincasso mag doorgaan

De overheid mag incasso’s van vijf grote overheidsinstanties clusteren en overdragen aan het CJIB. Het gaat om UWV, CAK, DUO, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Zorginstituut Nederland.

→ lees dit bericht
03.08

Gratis toolbox ketensamenwerking armoede en schulden

MDRplus en PLANgroep stellen op [dattwerkt.nl] een gratis toolbox beschikbaar waarmee gemeenten de ketensamenwerking in de bestrijding van armoede kunnen verbeteren. De Armoede Troef Toolbox (DATT) is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van SSZW in het kader van duurzame bestrijding van armoede en schulden.

→ lees dit bericht
17.07

VNG verkent hulplijn schulden

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft staatssecretaris Klijnsma dat de VNG de mogelijkheden gaat onderzoeken voor een gratis landelijke hulplijn voor mensen met schulden, zoals 112 bij incidenten en 144 voor Red een dier.

→ lees dit bericht