Nieuws

Overzicht actueel nieuws

08.12

Village Deal: nieuwe aanpak voor financiële zelfredzaamheid

Weststellingwerf werkt aan een nieuwe aanpak voor financiële zelfredzaamheid. Aanleiding is een onderzoek van de Rekenkamer. Hoewel het beleid van de gemeente gericht is op het voorkómen van schulden blijkt uit dit onderzoek dat in de praktijk de meeste tijd en het meeste geld naar het oplossen ervan gaan.

→ lees dit bericht
08.12

Divosa Benchmark Armoede & Schulden in 2018 gratis

In 2018 is de Divosa Benchmark Armoede & Schulden gratis voor gemeenten en kredietbanken. Dat kondigde staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan tijdens het Divosa Najaarscongres op 24 november.

→ lees dit bericht
01.12

Amsterdam sluit convenant om schuldhulpverlening te verbeteren

Onlangs heeft de gemeente Amsterdam afspraken gemaakt met partners, zoals NUON, Waternet, zorgverzekeraars en de Amsterdamse woningcorporaties, om mensen met schulden sneller en beter te helpen. De partners melden huurders of klanten met betalingsachterstanden bij de gemeente. Die kan vervolgens snel een hulpverlener langs sturen.

→ lees dit bericht
27.11

‘Energieleveranciers moeten hele jaar door gegevens wanbetalers doorgeven’

De NVVK is blij met het [voorstel van het minister Wiebes van EZ] om energieleveranciers het hele jaar door te verplichten om mensen met betaalachterstanden eerst bij de schuldhulpverlening aan te melden.

→ lees dit bericht