Agenda

Casusbesprekingen programma Schouders Eronder

Als schuldhulpverlener maak je wel eens iets mee wat je aan het denken zet. Een situatie die om verdieping vraagt, die je ontregelt. En er zijn ingewikkelde situaties waar je misschien nog steeds mee in je maag zit. Of waar je juist trots op bent, dat je het uiteindelijk goed hebt kunnen oplossen.


Om te leren van elkaars ervaringen organiseert Schouders Eronder een aantal casusbesprekingen. In een groep van max. 25 deelnemers bespreken we een casus. Afhankelijk van de casus halen we er een professional bij om nog dieper op de situatie in te gaan. Denk daarbij een bijv. een advocaat, iemand van de Kamer van Koophandel of een hypotheekadviseur van een bank.

Er zijn 4 casusbesprekingen:

  • 5 april in Deventer - onderwerp: faillissementswet
  • 9 april in Weert - onderwerp: complexe beslagcombinaties
  • 12 april in Rotterdam - onderwerp: ondernemers met schulden
  • 19 april in Amsterdam - onderwerp: juridische vraagstukken
  • 5 juni in Hoogeveen - onderwerp: actuele ontwikkelingen rondom schuldhulpverlening

Complexe beslagcombinaties
Op 3 april en 9 april komt mr. André Moerman om dieper in te gaan op complexe beslagcombinaties. Hoe ga je om met ingewikkelde beslag- en verrekencombinaties? En wat te doen bij bankbeslag? Kortom: hoe zorg je er voor dat de beslagvrije voet klopt en dat jouw klant weer voldoende overhoudt om van te leven?

André is eigenaar van www.schuldinfo.nl, manager materiële dienstverlening bij Bindkracht10 en voorzitter van de signaleringscommissie van de Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (Sociaal Werk Nederland).

Juridische vraagstukken: echtscheiding, erfrecht en fraudevorderingen
Op 12 april wordt de casusbespreking begeleid door Don Ceder en gaan we dieper in op juridische vraagstukken. Hoe zit het precies met erfrecht en schulden? Waar moet je allemaal aan denken als je cliënt in een echtscheiding zit? En wat doe je als het om een fraudevordering gaat? Don Ceder is advocaat in Amsterdam en heeft zich op innovatieve wijze ingezet voor consumentenbescherming en schuldhulpverlening.

Casus insturen
Heb jij een interessante of ingewikkelde casus waar je dieper op in wilt gaan? Mail ons een korte beschrijving of samenvatting. Wij zorgen uiteraard voor anonimisering. Mail naar: f.kambiz@schouderseronder.nl

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden